Nieuw

Getackelde Syrisch jongetje samen met Cristiano Ronaldo op het veld

Een speciaal moment voor de Syrische vluchteling Zaid Abdul. Hij mocht zaterdagmiddag aan de hand van Cristiano Ronaldo het veld betreden voor de aftrap van het duel Real Madrid-Granada.

De zevenjarige Syrische vluchteling kwam in het nieuws toen hij en zijn vader werden getackeld door een Hongaarse journaliste aan Hongaars-Servische grens toen zij op de vlucht waren voor de politie. Het verhaal bleef niet onopgemerkt bij het Spaanse National Soccer Coach Training Center (Cenafe).

Toen medewerkers daar hoorden dat Zaid’s vader in Syrië als voetbalcoach actief was geweest, werd de vader een baan aangeboden en de familie naar Spanje gehaald. Afgelopen woensdag kwamen Zaid, zijn vader en zijn broer aan in Madrid. De rest van de familie is nog in Turkije en Cenafe doet al het mogelijke om de familie te herenigen in Spanje.

Hoewel Zaid zaterdag in het witte tricot van Real Madrid rondliep, zal dat binnenkort wellicht veranderen. Zodra zijn vader de Spaanse taal machtig is, zal hij een baan aangeboden krijgen als coach bij Getafe FC.

Geef een reactie